ZELF GOOTSTEEN ontstoppen

Bij Ontstoppingsdienst Nederland willen we u helpen bij het oplossen een verstopping, ook als het gaat om een gootsteen ontstoppen. Dit doen wij niet alleen door professionele hulp te bieden, maar ook door tips te geven. Onze loodgieters staan altijd klaar om u te helpen, maar er zijn ook een aantal dingen die u zelf kunt proberen om een gootsteenverstopping te verhelpen. Hieronder geven we u enkele tips om zelf uw gootsteenontstopping te verhelpen. Lukt het niet om de verstopping op te lossen? Of komt de verstopping terug? Neem dan contact op met onze ontstoppingsdienst voor professionele hulp.

GOOTSTEEN DIRECT LATEN ONTSTOPPEN?

Neem 24 uur per dag 7 dagen in de week contact op!

Gebruik gootsteen ontstoppingsmiddelen

Gebruik gootsteen ontstoppingsmiddelen

Er zijn een aantal verschillende ontstoppingsmiddelen die u kunt gebruiken voor het ontstoppen van uw gootsteen. Voordat u zomaar aan de slag gaat, is het belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te lezen. Volg ook altijd de gebruiksaanwijzing en gebruik niet te veel van het product.

Probeer het met een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een dunne metalen of plastic staaf met een haak aan het eind. U kunt een ontstoppingsveer gebruiken om voorwerpen te verwijderen die de afvoer verstoppen. Voer de ontstoppingsveer voorzichtig in de afvoer en probeer de verstopping los te maken.

Probeer het met een ontstoppingsveer
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Nes ien
Nes ien
2022-01-28
Ik heb twee keer een riool verstopping gehad. een keer in de keuken en een keer in de douche. Beide keren heeft Mohammed het probleem vakkundig verholpen. Hij is zeer netjes, professioneel en kundig. Erg blij met hem. Ook fijn dat ORS een all-in bedrag hanteert. Je weet waar je aan toe bent en ze gaan pas weg nadat het probleem verholpen is en je wordt achteraf NIET verrast met bijkomende kosten. Ik acht ze betrouwbaar.
Joris Bouwens
Joris Bouwens
2022-01-20
ORS kwam vrijblijvend langs om de complexe situatie bij ons thuis in kaart te brengen met betrekking de mogelijke vervanging van een oude riolering. Hierin hebben ze ons heel oprecht geadviseerd, met verschillende opties. Ik zou ze zeker aanraden.
Virginio Maud
Virginio Maud
2022-01-17
Mo en zijn neef zijn vandaag langs geweest. Zij zijn professioneel, vriendelijk en werken netjes. Ik ben daarom zeer tevreden over hen!
Imke Wilmar
Imke Wilmar
2022-01-12
Hele fijne en snelle service! Telefoniste was erg behulpzaam. Niet alleen was de gootsteen ontstopt maar ook nog andere kamers gedaan en allemaal goed en vriendelijk aangepakt. Zeker een aanrader!
Reinig of vervang de sifon

Reinig of vervang de sifon

Als uw gootsteen verstopt is door haren of andere voorwerpen die zich in de sifon bevinden, kunt u de sifon verwijderen, schoonmaken en weer installeren. Dit kan de verstopping oplossen. Let op: zorg ervoor dat u de juiste procedures volgt en de juiste veiligheidsmaatregelen neemt als u de sifon verwijdert.

Gebruik warm water

Soms kan het gewoon gieten van warm water de verstopping oplossen. Giet een emmer warm water in de afvoer en wacht een paar minuten. Probeer het nog een keer als de eerste poging niet werkt. Verdwijnt de verstopping niet? Zelf de gootsteen ontstoppen werkt niet altijd. In sommige gevallen zult u een professionele ontstoppingsdienst moeten inschakelen.

Gebruik warm water

FAQ

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer u een ontstoppingsveer gebruikt. U wilt namelijk geen beschadigingen aan uw afvoer of gootsteen aanbrengen. Wilt u liever niet zelf een ontstoppingsveer gebruiken, dan raden wij aan om professionele hulp in te roepen.

Hoe vaak u uw sifon moet schoonmaken, hangt af van hoe vaak u de gootsteen gebruikt en wat erin gaat. Als u veel haren, vetten of etensresten wegspoelt, dan is het aan te raden om de sifon om de paar maanden te schoonmaken.

Sommige verstoppingen in de gootsteen kunt u zelf verhelpen met behulp van de hierboven genoemde methoden, zoals het gebruik van ontstoppingsmiddelen of een ontstoppingsveer. Als de verstopping echter terugkomt of als u zich onzeker voelt over het verhelpen van de verstopping, raden wij u aan om professionele hulp in te schakelen.

Ontstoppingsdienst Nederland
Average rating:  
 0 reviews