Afvoer ontstoppen

Loopt het water in de wasbak niet meer goed weg? En hangt er een nare geur in huis? Dan heeft u waarschijnlijk last van een verstopte afvoer. Ontstoppingsdienst Nederland is dé specialist in het oplossen van afvoer verstoppingen. Of het nu gaat om een verstopte afvoer in uw badkamer of keuken; wij hebben de kennis en ervaring in huis om u in elke situatie goed te helpen. Onze ontstoppingsdienst is 24/7 beschikbaar voor spoedgevallen en garandeert een snelle service. Bij noodgevallen kunnen we al binnen 1 uur op locatie zijn!

Waarom raakt de afvoer verstopt

Waarom raakt de afvoer verstopt

Verstoppingen in afvoeren worden vaak veroorzaakt door een aantal factoren. Oorzaken kunnen het wegspoelen van ongeschikte materialen zoals veel haren, vet en etensresten in de keukenafvoer of het wegspoelen van veel papier in de badkamer afvoer zijn. Ook kan een oud of beschadigd afvoersysteem leiden tot verstoppingen.

Afvoer ONTSTOPPEN eerst zelf proberen

Een verstopping in een afvoer kan vervelend zijn, maar gelukkig is het vaak eenvoudig om zelf op te lossen. Een van de eerste stappen die u kunt nemen is het gebruik van een ontstoppingsmiddel, zoals een ontstoppingsveer of een ontstopper. Deze kunt u in de afvoer duwen en trekken om eventuele obstakels los te maken. Als dit niet werkt, kunt u proberen om de afvoer te ontstoppen met een hogedrukreiniger. Dit is een apparaat dat water onder hoge druk door de afvoer spuit om obstakels te verwijderen. Als deze methoden niet werken, kunt u proberen om de afvoer te ontstoppen met een chemisch product. Dit zijn chemicaliën die speciaal zijn ontworpen om obstakels op te lossen. Als niets van bovenstaande werkt, neem dan contact op met onze ervaren ontstoppingsservice.

Afvoer eerst zelf proberen te ontstoppen
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Nes ien
Nes ien
2022-01-28
Ik heb twee keer een riool verstopping gehad. een keer in de keuken en een keer in de douche. Beide keren heeft Mohammed het probleem vakkundig verholpen. Hij is zeer netjes, professioneel en kundig. Erg blij met hem. Ook fijn dat ORS een all-in bedrag hanteert. Je weet waar je aan toe bent en ze gaan pas weg nadat het probleem verholpen is en je wordt achteraf NIET verrast met bijkomende kosten. Ik acht ze betrouwbaar.
Joris Bouwens
Joris Bouwens
2022-01-20
ORS kwam vrijblijvend langs om de complexe situatie bij ons thuis in kaart te brengen met betrekking de mogelijke vervanging van een oude riolering. Hierin hebben ze ons heel oprecht geadviseerd, met verschillende opties. Ik zou ze zeker aanraden.
Virginio Maud
Virginio Maud
2022-01-17
Mo en zijn neef zijn vandaag langs geweest. Zij zijn professioneel, vriendelijk en werken netjes. Ik ben daarom zeer tevreden over hen!
Imke Wilmar
Imke Wilmar
2022-01-12
Hele fijne en snelle service! Telefoniste was erg behulpzaam. Niet alleen was de gootsteen ontstopt maar ook nog andere kamers gedaan en allemaal goed en vriendelijk aangepakt. Zeker een aanrader!
Ontstoppingsdienst voor een verstopte afvoer

Ontstoppingsdienst voor een verstopte afvoer

Onze technische experts zijn gecertificeerd en zeer bekwaam in het verhelpen van afvoer verstoppingen met behulp van de meest moderne technologieën en uitrusting. Wij maken gebruik van professionele ontstoppingsmethoden en middelen om verstoppingen altijd soepel en snel op te lossen. Ontstoppingsdienst Nederland zal eerst een diagnose uitvoeren voordat zij met de oplossing aan de slag gaan, zodat u op de hoogte bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Voorkom een verstopte afvoer

Om toekomstige afvoer verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen geschikte materialen weg te spoelen in het toilet, zoals toiletpapier en alleen gewassen en gekookt voedsel in de keukenafvoer. Het wegspoelen van ongeschikte materialen zoals veel haren, vet en etensresten leidt vaak tot verstoppingen. Het regelmatig schoonmaken van afvoersystemen kan ook helpen bij het voorkomen van een verstopte afvoer. Als u problemen ondervindt met uw afvoer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ontstoppingsdienst staat altijd paraat om uw afvoerverstopping snel en voordelig op te lossen. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Voorkom een verstopte afvoer

Mensen vragen ook

U kunt een ontstoppingsdienst bellen of via hun website een afspraak maken. Het is belangrijk om zoveel mogelijk details te verstrekken over het probleem, zodat de ontstoppingsdienst zich hierop kan voorbereiden.

De kosten voor het inschakelen van een ontstoppingsdienst zijn afhankelijk van de aard van het probleem, de locatie en de benodigde materialen en arbeid. De ontstoppingsdienst kan u vooraf een offerte geven, zodat u precies weet wat de kosten zullen zijn.

De tijd die nodig is om een verstoppingsprobleem op te lossen, hangt af van de ernst van het probleem. Een eenvoudige verstopping kan binnen een uur worden opgelost, terwijl een ernstigere verstopping meer tijd kan vergen.

Ja, u kunt proberen een verstopping zelf op te lossen met behulp van ontstoppingsmiddelen, een ontstoppingsveer of een ontstoppingspomp. Als de verstopping echter hardnekkig is of als u niet zeker bent van wat u doet, is het beter om een ontstoppingsdienst in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

U kunt preventieve maatregelen nemen, zoals het niet door de gootsteen spoelen van vet, olie en etensresten, het gebruik van zeefjes om haren op te vangen en het regelmatig doorspoelen van afvoeren met heet water en azijn. Ook het onderhoud van uw riolering kan problemen voorkomen.

Sommige ontstoppingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor uw leidingen en moeten daarom voorzichtig worden gebruikt. Het is beter om een ontstoppingsdienst in te schakelen als u niet zeker weet welk middel het beste is voor uw specifieke probleem.

Ja, naast het oplossen van verstoppingsproblemen kunnen ontstoppingsdiensten ook helpen bij rioolproblemen, zoals breuken, scheuren of verstoppingen in het riool. Ze hebben hiervoor vaak speciale apparatuur en expertise.

Veel ontstoppingsdiensten bieden 24/7 service, zodat u ook in geval van een noodgeval, zoals een verstopt toilet of overstroming, snel geholpen kunt worden. Het is altijd verstandig om vooraf te controleren of de ontstoppingsdienst van uw keuze 24/7 beschikbaar is.

Hopelijk hebben we uw vragen over ontstoppingsdiensten in Nederland kunnen beantwoorden. Mocht u nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ontstoppingsdienst.

Riool ontstoppen met hoogdrukreiniging

Het kan voorkomen dat een verstopt riool niet met traditionele ontstoppingsmethoden kan worden verholpen. In dat geval kan een ontstoppingsdienst besluiten om het riool te ontstoppen met behulp van hoogdruk reiniging. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een krachtige hogedrukspuit, die water onder hoge druk in het riool spuit. Dit water spoelt als het ware de verstopping weg. Hoogdruk reiniging is een effectieve manier om hardnekkige verstoppingen te verhelpen. Het is echter wel belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt, om verdere schade aan het riool te voorkomen. Daarom is het verstandig om dit door een professionele ontstoppingsdienst te laten doen. Zij hebben de juiste apparatuur en expertise om de klus op de juiste manier uit te voeren.

Voorkom dat je afvoer verstopt: tips & tricks

  1. Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen

Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor uw leidingen en het milieu. Bovendien kunnen ze de verstopping soms verergeren. Probeer in plaats daarvan een ontstoppingsveer, ontstoppingspomp of een natuurlijk middel zoals azijn en baking soda.

  1. Gebruik een zeefje in de gootsteen

Een zeefje kan haren, etensresten en ander vuil opvangen voordat het in de afvoer terechtkomt. Hierdoor blijft de afvoer schoner en verkleint u de kans op verstoppingen.

  1. Spoel geen vet of olie door de afvoer

Vet en olie kunnen zich ophopen in de afvoer en uiteindelijk tot een verstopping leiden. Giet het vet daarom in een afsluitbare verpakking en gooi het bij het restafval.

  1. Spoel geen etensresten door de afvoer

Etensresten kunnen zich ophopen in de afvoer en zo tot een verstopping leiden. Schraap daarom borden en pannen af voordat u ze afwast en gooi de etensresten bij het restafval.

  1. Spoel regelmatig heet water door de afvoer

Door regelmatig heet water door de afvoer te spoelen, worden eventuele resten weggespoeld en blijft de afvoer schoon.

  1. Reinig regelmatig de sifon

De sifon is het gebogen stukje pijp onder de gootsteen of wastafel. Hierin kunnen zich vuilresten ophopen, wat tot een verstopping kan leiden. Reinig de sifon daarom regelmatig.

  1. Laat een professional het riool onderhouden

Laat het riool regelmatig onderhouden door een professional. Zo kan hij eventuele problemen tijdig signaleren en verhelpen, voordat er een verstopping ontstaat.

Met deze tips en tricks kunt u voorkomen dat uw afvoer verstopt raakt. Mocht u toch een verstopping hebben, schakel dan een professionele ontstoppingsdienst in om verdere schade te voorkomen.

Meeste gestelde vragen

Een ontstoppingsdienst is een bedrijf dat zich specialiseert in het oplossen van verstoppingsproblemen in huizen, bedrijven en andere gebouwen. Dit kan variëren van het ontstoppen van afvoeren en leidingen tot het reinigen van riolen en het oplossen van rioolproblemen.

Ja, onze vakmensen zijn onder andere gespecialiseerd in het ontstoppen van afvoeren, riolen en gootstenen. Maar ook schakelt u ons in voor rioolreiniging. Wij bieden de juiste oplossing voor elke verstopping, inclusief verstoppingen in de riolen waar uw afvoer aan verbonden is.

Een ontstoppingsdienst kan verschillende soorten verstoppingen oplossen, waaronder verstopte wc’s, keukengootstenen, badkamer- en doucheafvoeren, regenpijpen, hemelwaterafvoeren en rioleringen.

De meest voorkomende oorzaken van afvoer verstoppingen zijn het wegspoelen van ongeschikte materialen zoals veel haren, vet en etensresten en een oud of beschadigd afvoersysteem.

Ja, wij bieden ook preventieve reiniging om toekomstige problemen te voorkomen. Als u meer wilt weten over reinigingsdiensten om uw afvoer te onderhouden en een verstopping te voorkomen, stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier.

U kunt een ontstoppingsdienst bellen of via hun website een afspraak maken. Het is belangrijk om zoveel mogelijk details te verstrekken over het probleem, zodat de ontstoppingsdienst zich hierop kan voorbereiden.