Verstopping voorkomen

Een verstopping kan voor vervelende situaties zorgen. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, willen wij van Ontstoppingsdienst Nederland u helpen om rioolverstoppingen te voorkomen. Hieronder geven wij enkele handige tips voor het voorkomen van een verstopping in uw wc, afvoer of riool. Heeft u toch last van een verstopping? Dan komt ons gecertificeerd personeel deze graag voor u verhelpen.

MEER ADVIES NODIG?

Neem 24 uur per dag 7 dagen in de week contact op!

Voorkom verstoppingen

Voorkom verstoppingen door voorzichtig te zijn met wat u wegspoelt

Een van de belangrijkste oorzaken van rioolverstoppingen is het wegspoelen van ongewenste materialen zoals vetten, oliën, etensresten en te veel wc-papier. Zorg ervoor dat u deze materialen niet in uw afvoer of riolering spoelt. Gebeurt dit toch? Dan zijn er een aantal stappen die u zelf kunt nemen om de verstopping te verhelpen. Probeer dit altijd zelf voordat de ontstoppingsdienst contacteert.

Preventie tegen verstoppingen dankzij onderhoud

Regelmatig onderhoud van uw riolering, zoals het reinigen van uw riool en het verwijderen van eventuele verstoppingen, kan helpen om verstoppingen te voorkomen.

Preventie tegen verstoppingen dankzij onderhoud
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Nes ien
Nes ien
2022-01-28
Ik heb twee keer een riool verstopping gehad. een keer in de keuken en een keer in de douche. Beide keren heeft Mohammed het probleem vakkundig verholpen. Hij is zeer netjes, professioneel en kundig. Erg blij met hem. Ook fijn dat ORS een all-in bedrag hanteert. Je weet waar je aan toe bent en ze gaan pas weg nadat het probleem verholpen is en je wordt achteraf NIET verrast met bijkomende kosten. Ik acht ze betrouwbaar.
Joris Bouwens
Joris Bouwens
2022-01-20
ORS kwam vrijblijvend langs om de complexe situatie bij ons thuis in kaart te brengen met betrekking de mogelijke vervanging van een oude riolering. Hierin hebben ze ons heel oprecht geadviseerd, met verschillende opties. Ik zou ze zeker aanraden.
Virginio Maud
Virginio Maud
2022-01-17
Mo en zijn neef zijn vandaag langs geweest. Zij zijn professioneel, vriendelijk en werken netjes. Ik ben daarom zeer tevreden over hen!
Imke Wilmar
Imke Wilmar
2022-01-12
Hele fijne en snelle service! Telefoniste was erg behulpzaam. Niet alleen was de gootsteen ontstopt maar ook nog andere kamers gedaan en allemaal goed en vriendelijk aangepakt. Zeker een aanrader!
Voorkom verstoppingen met professioneel advies

Voorkom verstoppingen met professioneel advies

Als u vermoedt dat uw riolering verstopt is, raden wij aan om een professional te raadplegen. Onze technische experts kunnen u ondersteunen bij het detecteren van verstoppingen en het oplossen ervan voordat ze escaleren.

Houd uw riolering regelmatig in de gaten

Blijf alert op tekenen van rioolverstoppingen, zoals een vreemde rioollucht in huis, een afvoer die niet goed wegloopt of een duidelijke opstopping. Als u deze signalen opmerkt, neem dan direct contact op met ons om professionele hulp te krijgen. Wij staan 24/7 paraat om langs te komen in het geval van nood.

Houd uw riolering regelmatig in de gaten

FAQ

Hoe vaak u uw riolering moet laten onderhouden, hangt af van hoe vaak u de riolering gebruikt en wat erin gaat. Als u veel vetten, oliën of etensresten wegspoelt, dan raden wij aan om de riolering om de paar maanden te laten onderhouden.

Sommige chemicaliën kunnen helpen bij het voorkomen van rioolverstoppingen, maar het is belangrijk om te weten dat chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor uw riolering. Wij raden aan om professioneel advies in te winnen voordat u reinigingsmiddelen gebruikt.

Als u vermoedt dat u een rioolverstopping heeft, raden wij aan om professioneel advies in te winnen. Ons ervaren team van loodgieters zal u helpen om verstoppingen te detecteren en op te lossen voordat ze uit de hand lopen.

Preventie tegen verstoppingen

 

Het regelmatig uitvoeren van onderhoud aan uw leidingen en afvoeren kan helpen bij het voorkomen van verstoppingen. Hieronder vindt u enkele tips voor het onderhoud van uw leidingen en afvoeren:

  1. Spoel regelmatig heet water door de afvoer

Door regelmatig heet water door de afvoer te spoelen, worden eventuele resten weggespoeld en blijft de afvoer schoon.

  1. Gebruik een zeefje in de gootsteen

Een zeefje kan haren, etensresten en ander vuil opvangen voordat het in de afvoer terechtkomt. Hierdoor blijft de afvoer schoner en verkleint u de kans op verstoppingen.

  1. Reinig regelmatig de sifon

De sifon is het gebogen stukje pijp onder de gootsteen of wastafel. Hierin kunnen zich vuilresten ophopen, wat tot een verstopping kan leiden. Reinig de sifon daarom regelmatig.

  1. Laat uw leidingen en afvoeren eens per jaar inspecteren

Laat uw leidingen en afvoeren eens per jaar inspecteren door een professionele ontstoppingsdienst. Zij kunnen eventuele problemen tijdig signaleren en verhelpen, voordat er een verstopping ontstaat.

  1. Reinig uw dakgoten regelmatig

Bladeren, takken en ander vuil kunnen zich ophopen in uw dakgoten en zo tot een verstopping leiden. Reinig uw dakgoten daarom regelmatig.

  1. Voorkom overbelasting van uw afvoeren

Spoel geen grote hoeveelheden etensresten, papier, vet of olie door de afvoer. Dit kan leiden tot verstoppingen.

Door regelmatig onderhoud aan uw leidingen en afvoeren uit te voeren, kunt u verstoppingen voorkomen en zo problemen voorkomen. Mocht u toch een verstopping hebben, schakel dan een professionele ontstoppingsdienst in om verdere schade te voorkomen.