riool ontstoppen

Wanneer de riolering verstopt zit, is het belangrijk om zo snel mogelijk een professional in te schakelen. Onze professionele Ontstoppingsdienst is al jarenlang dé expert in het oplossen van rioolverstoppingen. Of het nu gaat om een verstopte riolering in uw huis of bedrijf, wij hebben de kennis en ervaring om uw riool binnen no-time te ontstoppen. Onze ontstoppingsdienst is 24/7 beschikbaar voor spoedgevallen. We zijn razendsnel bij u op locatie voor professioneel riool ontstoppen.

RIOOL DIRECT ONTSTOPPEN?

Neem 24 uur per dag 7 dagen in de week contact op!

Oorzaken van rioolverstoppingen

Oorzaken van rioolverstoppingen

Rioolverstoppingen worden veroorzaakt door diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan het, wegspoelen van materialen die niet in het riool thuishoren, zoals veel haren, vet, papier en etensresten. Ook kan een oud of beschadigd rioleringssysteem leiden tot verstoppingen. Wortels van bomen, rioolratten, verzakkingen, gebrekkige aansluitingen, verstoppingen door scheuren of kinken in de riolering zijn ook een veel voorkomende oorzaak.

Wat u zelf kunt doen voor riool ontstoppen

Een verstopte riolering kan een grote uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er manieren om zelf te proberen het probleem op te lossen. Een van de eerste stappen die u kunt nemen, is het gebruiken van een rioolontstopper, die specifiek ontworpen is om obstakels in riolen los te maken. Dit kan een handbediende ontstopper zijn of een elektrische ontstopper. Als deze niet effectief is, kunt u proberen om de riolering te ontstoppen met een hogedrukreiniger. Dit is een apparaat dat water onder hoge druk door de leidingen spuit om obstakels te verwijderen. Wees echter wel voorzichtig, u kunt het rioolprobleem namelijk ook verergeren. Een andere optie is om een camera inspectie uit te voeren om te identificeren waar de verstopping zich bevindt en het vervolgens op een gerichte manier aan te pakken. Als deze methoden niet werken, plan dan een afspraak in met Ontstoppingsdienst Nederland.

Wat u zelf kunt doen om het riool te ontstoppen
Lotte Harmanni
Lotte Harmanni
2022-11-15
Hele fijne snelle service. Vriendelijke loodgieter!
Brigitte Wigboldus
Brigitte Wigboldus
2022-11-08
Binnen 24 uur stond Mohamed voor de deur. Binnen een half uur was het probleem opgelost. Een prima bedrijf met enthousiast personeel.
Casper Rooijakkers
Casper Rooijakkers
2022-05-18
Binnen 48 uur een afspraak om mijn gootsteen in de keuken te ontstoppen tegen een schappelijke prijs (vooraf afgesproken, netjes met factuur). Aardige heren die efficiënt te werk gingen. Ook de planning denkt met je mee, ik kreeg netjes 30 minuten van tevoren een belletje toen ze eraan kwamen. Aanrader dus!
mirjamdenijs
mirjamdenijs
2022-01-31
ORS ontstoppingsdienst heeft me prima geholpen met het verhelpen van mijn rioolontstopping. Het was niet eenvoudig, omdat ik een bijzondere riolering heb, maar de mensen van ORS hebben me bijzonder toegewijd, professioneel en vriendelijk geholpen. Aanrader!!
Nes ien
Nes ien
2022-01-28
Ik heb twee keer een riool verstopping gehad. een keer in de keuken en een keer in de douche. Beide keren heeft Mohammed het probleem vakkundig verholpen. Hij is zeer netjes, professioneel en kundig. Erg blij met hem. Ook fijn dat ORS een all-in bedrag hanteert. Je weet waar je aan toe bent en ze gaan pas weg nadat het probleem verholpen is en je wordt achteraf NIET verrast met bijkomende kosten. Ik acht ze betrouwbaar.
Joris Bouwens
Joris Bouwens
2022-01-20
ORS kwam vrijblijvend langs om de complexe situatie bij ons thuis in kaart te brengen met betrekking de mogelijke vervanging van een oude riolering. Hierin hebben ze ons heel oprecht geadviseerd, met verschillende opties. Ik zou ze zeker aanraden.
Virginio Maud
Virginio Maud
2022-01-17
Mo en zijn neef zijn vandaag langs geweest. Zij zijn professioneel, vriendelijk en werken netjes. Ik ben daarom zeer tevreden over hen!
Imke Wilmar
Imke Wilmar
2022-01-12
Hele fijne en snelle service! Telefoniste was erg behulpzaam. Niet alleen was de gootsteen ontstopt maar ook nog andere kamers gedaan en allemaal goed en vriendelijk aangepakt. Zeker een aanrader!
Professionele service bij een verstopt riool

Professionele service bij een verstopt riool

De experts van Ontstoppingsdienst Nederland zijn opgeleid als loodgieter en bezitten uitgebreide kwalificaties om rioolverstoppingen efficiënt op te lossen. Dit doen zij met behulp van de meest moderne technologieën en uitrusting. Wij maken gebruik van professionele methoden en middelen om verstoppingen soepel en snel op te lossen. Onze technische experts zullen eerst een diagnose uitvoeren voordat zij met de oplossing aan de slag gaan, zodat u op de hoogte bent van de verwachte resultaten. Wij gebruiken geavanceerde camera-inspectie apparatuur om de oorzaak van de verstopping snel te identificeren.

Voorkom een verstopte riolering

Om toekomstige riooloverstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om alleen geschikte materialen weg te spoelen zoals urine en wc papier. Houd er ook rekening mee dat te veel wc- papier een verstopping kan veroorzaken. Het wegspoelen van ongeschikte materialen zoals veel haren, vet, papier en etensresten is de grootste oorzaak voor verstoppingen. Het regelmatig laten inspecteren van uw rioleringssysteem en het onderhouden van de riolering is dan ook aanbevolen voor het voorkomen van verstoppingen. Als u problemen ondervindt met een verstopte riolering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze ontstoppingsdienst staat 24/7 paraat om eventuele verstoppingen snel en goed te verhelpen.

Voorkom een verstopte riolering

FAQ

Ja, wij zijn uitgerust met de juiste apparatuur en technieken om rioolverstoppingen te verhelpen die veroorzaakt zijn door wortels van bomen.

Er kunnen verschillende aanwijzingen zijn die duiden op een rioolverstopping, zoals afvoer die langzaam wegloopt, geuren uit afvoerputten of riolen, terugstroom van afvalwater, verstopte toiletten en overlopende afvoerputten.

Ja, wij bieden ook rioolinspecties aan met behulp van moderne camera-inspectie apparatuur. Dit helpt ons om de oorzaak van de verstopping snel te achterhalen en een gepaste oplossing te bieden.